WHO is bang voor woekerprijzen en ‘vaccin-nationalisme’

Eerst is eerst en wie het meeste biedt, wordt bediend.

De wereldgezondheidsorganisatie (WHO) roept de wereld op om samen te werken bij de ontwikkeling van een vaccin tegen het nieuwe corona-virus. Nu al steekt het ‘vaccin-nationalisme’ de kop en is er van solidariteit geen sprake. De Europese Commissie heeft nu al een optie genomen op 200 miljoen dosissen van een toekomstig vaccin. Zij hebben verkennende gesprekken afgerond met farmabedrijf Johnson & Johnson rond de aankoop van minstens 200 miljoen dosissen.

Dat is precies wat de WHO niet wilt. Zij hebben een fonds opgericht – dat onder toezicht staat van de WHO – om vaccins naar alle landen te verdelen. Dat fonds bestaat draagt de naam “ACT Accelerator”, waarbij ACT staat voor Access tot Covid-Tools. Alleen op die manier wordt het risico op woekerprijzen beperkt, zegt de WHO. Voor dat fonds is echter 31,3 miljard dollar nodig. De internationale gemeenschap heeft nog maar toegezegd voor een fractie (3,4 miljard dollar) van dat bedrag.

Je hebt geen glazen bol nodig om de toekomst in deze te voorspellen.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More