Geef toe: Moeder Natuur kan zo’n gruwelijk virus niet zélf uit haar duim gezogen hebben, toch?

‘t Is allemaal nogal iets, met dat coronavirus. Toen Maggie De Block in het begin van de maand zei dat we allemaal in ons kot moesten blijven, moesten we daar eens goed mee lachen. Ophokplicht is iets voor pluimvee, maar toch niet voor ons, Vlamingen?

Tot enkele dagen later in ons land de eerste slachtoffers te betreuren vielen. De bevolking begon zowaar zélf om strengere regels te schreeuwen. “België gaat morgen in lockdown”, titelde PNWS als eerste. Hier en daar een ongelovige Thomas die reageerde, maar ‘s anderendaags bleek dat we gelijk hadden.

Covid-19 grijpt genadeloos om zich heen, wereldwijd. De economie krijgt loeiharde klappen. Volgens velen is deze pandemie georchestreerd voor een veel groter doel: er doen heel wat complottheorieën de ronde. Wij zetten er enkelen op een rijtje.

Een biologisch wapen

In het Chinese Wuhan is er niet alleen een markt waar je allerlei beestjes – zoals vleermuizen – kunt kopen. Er is daar ook een heus Instituut voor Virologie. Er worden daar allerlei virussen bestudeerd, en dus moet het ook mogelijk zijn om een gloednieuw, agressief en dodelijk exemplaar ineen te knutselen, toch? Eens dat nieuwe virus geconstrueerd is, is het een koud kunstje om het zo’n twintig kilometer verder, op een markt, los te gaan laten. Ga en vermenigvuldig u!

Allemaal goed en wel, maar in wiens opdracht werd dat virus dan gemaakt? In die van de Amerikanen, volgens sommigen. Trump liep de laatste tijd niet zo hoog op met de Chinezen, en hij nam op die manier wraak. Alleen had hij niet durven vermoeden dat het virus het vliegtuig naar New York zou nemen, om vervolgens ook dood en verderf te zaaien in de US of A. Er zijn trouwens ‘goede bronnen’ die menen te weten dat Covid-19 plots ‘verdwenen’ is uit een laboratorium in Winnipeg.

‘t Zou natuurlijk ook in opdracht van de farmaceutische industrie kunnen zijn. Pillen- en spuitjesfabrikanten verdienen nu eenmaal graag goed de kost. Dat werd vorig jaar nog duidelijk, toen bleek dat baby Pia enkel gered kon worden met een spuitje dat 1,9 miljoen euro kost. Wat als… er een gloednieuw virus is, en miljoenen mensen willen een vaccin toegediend krijgen? Tel uit je winst.

Of misschien was het gewoon de Chinese overheid zelf. Zij hebben daar een goeie reden voor. China is zo dichtbevolkt, dat de mensen er nog net niet letterlijk over elkanders hoofd lopen. Er is daar niet genoeg eten voor iedereen meer, zodat de Chinezen de goorste dingen in hun muil moeten proppen – vleermuizen en zo. Kinderen zijn doorgaans vatbaar voor virussen, omdat hun afweersysteem nog niet ‘volgroeid’ is. Is het dan niet heel gek dat jonge kinderen meestal niet ziek worden van Covid-19? Natuurlijk heeft de Chinese overheid dat virus moedwillig zo laten ontwerpen: de jeugd is de toekomst. Het zijn de ouderlingen die het meest nutteloos zijn voor de maatschappij.

Mocht het virus uit dat lab komen, dan zou het natuurlijk ook gewoon per ongeluk kunnen zijn. De laatste professor die de deur vergat dicht te doen, en het virus de kans schoon zag te ontsnappen, weten wij veel.

Een Amerikaanse fictieschrijver

Al ooit van Dean Koontz gehoord? Die mens schrijft boeken. Nu zijn er wel meer schrijvers die dat doen, maar Dean schreef in 1981 een bijzondere roman: ‘The Eyes of Darkness’. Het is een science-fictionroman, die handelt over een biologisch wapen: Wuhan-400. En alsof die benaming nog niet genoeg overeenkomst is: Wuhan-400 veroorzaakt ook nog eens een zware longontsteking. Misschien dat Dean Koontz in ‘t grootste geniep een viroloog aan het werk zette, om zijn boek uit 1981 opnieuw in de kijker te zetten?

De auteur heeft zijn helderziendheid echter nog niet opgeëist. Daarenboven zijn er ook heel wat dingen waarin Wuhan-400 en Covid-19 niet overeenkomen. Tussen besmetting en hartstikke dood zit in het geval van Wuhan-400 amper vierentwintig uur. De mortaliteit bedraagt daarenboven honderd procent. Het fictieve biowapen is dus net iets straffer dan het echte virus.

‘t Is verdorie Bill Gates!

Volgens kwatongen stuurde BillGates enkele jaren geleden ook al ebola de wereld in, maar haalde hij daarmee niet echt zijn doel. Wat dat doel dan wel is? In anderhalf jaar tijd 65 miljoen mensen het hoekje om helpen. Dat Gates de man achter Covid-19 is, is makkelijk op Google te vinden: hij heeft zelfs een patent op het virus genomen, zodat niemand het mag namaken.

Al zou het natuurlijk ook kunnen dat Gates gewoon het Pirbright Instituut financiert, dat een onderzoek doet naar virussen en hoe die kunnen bestreden worden met vaccins. En dat die 65 miljoen doden een simulatie is van een fictieve pandemie, gekoppeld aan een studie…

Europa

Europa bolt de laatste tijd als een vierkant wiel. Zuid-Europese landen zijn zo goed als failliet. Er moest iets drastisch gebeuren om al die problemen op te lossen. Geen cash geld meer en zo. Maar je kunt dat de mensen niet zomaar opleggen: daar komt alleen maar opstand van. Wel, dankzij een virus pikken de mensen dat wél, en blijven ze nog in hun kot ook. Zo leren we al stilaan hoe het is om onderdrukt te worden. Dat zal weldra de nieuwe norm zijn, want Europa zal spoedig al onze vrijheid beknotten.

Het zijn de moslims

Terrorist, foefelaar en columnist bij de linkse gazet Abou Jahjah vond het wel geestig, al die heisa rond het nieuwe coronavirus. Dat de mensen met hun mondkapjes in feite zichzelf bedekken, net als moslims. Dat de mensen zonder wc-papier zitten, en dus net als moslims na het kakken hun achterste moeten reinigen met water in de plaats van een vel papier. Echt waar: dat deelde hij zelf op Twitter. Bovendien is hij bijlange niet de enige allah-aanhanger die daar zo over denkt.

Geen enkel moslimland dat een knappe kop in huis heeft om een straf virus te produceren, met als doel de islamisering van de wereld te bespoedigen. Maar de olieproducerende landen hebben wel het geld om iemand daar dik voor te betalen. Dat het virus zich overal, uitgezonderd Afrika tot hiertoe, verspreidt is ook al geen toeval: op dat continent verspreidt de islam zich reeds als een sprintend vuurtje.

Toch Moeder Natuur?

Al zou het natuurlijk ook kunnen dat Covid-19 gewoon door natuurlijke mutaties is ontstaan, zoals alle andere coronavirussen eigenlijk. En dat Covid-19 gewoon een opdringerig, agressief kereltje is dat graag alles van de wereld wil gezien hebben…

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.