In de legendarische danstempel werd niet alleen kwistig omgesprongen met wit poeder: ook witte lichaamssappen vloeiden er rijkelijk. Er gaan zelfs wilde verhalen rond over, euh, wilde BV’s. Maar wie deed het er nu eigenlijk met wie?

Donderdagavond, 16 oktober 1997. Honderden nieuwsgierigen staan aan de ingang van de gloednieuwe Zillion te wachten. Het was een sportcomplex middenin een woonwijk op het Antwerpse Zuid, maar Frank Verstraeten toverde het complex om in een futuristische megadanstempel.

De bezoekers krijgen waar voor hun geld. De technologische hoogstandjes waarvan gebruik wordt gemaakt, zijn nooit eerder gezien. Een elf meter grote ‘spin’ boven de dansvloer, een dansvloer die vijftien centimeter kan zakken om een ‘zero gravity’-effect te creëren: noem maar op.

Er gaan ook de wildste verhalen over Zillion. Dat er op zondag seksfeestjes worden gegeven, bijvoorbeeld. De zogenaamde Zundayz. Dennis Black Magic, die er zijn eigen VIP-ruimte heeft, schiet er op een zondag een film die heel erg NSFW is: Live at Zillion.

Zo legendarisch allemaal, dat Robin Pront besloot er een film over te maken. Matteo Simoni zal daarbij de rol van Black Magic op zich nemen. Enig ‘probleem’: door alle coronamiserie zijn de opnames voor die film uitgesteld.

Dennis ‘Black Magic’ Burkas vindt het een beetje jammer dat we langer op die film zullen moeten wachten, en daarom besloot hij wat anders te doen. “In september zal het merk ‘Black Magic’ 25 jaar bestaan”, zo laat hij weten. “En om dat te vieren, zal ik op maandag 7 september Live at Zillion opnieuw uitbrengen. In een gelimiteerde oplage: tweeduizend exemplaren in een speciale box. Deze ongecensureerde dvd met felbegeerd beeldmateriaal, opgenomen in de befaamde Zillion tijdens de Zundays, zal de mythe die al jarenlang leeft eindelijk doorprikken”, klinkt het.

Er is overigens nog meer Black Magic-materiaal op komst. Peter Boeckx, de tv-maker van programma’s als ‘The Sky is the Limit’, maakt momenteel een docureeks over hem. In die reeks zullen ook kleppers als Jan Verheyen, Herman Brusselmans en Joyce De Troch te zien zijn. En dan is er ook nog een biografie die we normaliter volgende maand al mogen verwachten.

 

 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.