‘Wie op mij stemt, krijgt een vaccin’

Corona wordt misbruikt in Amerikaanse verkiezingsstrijd.

“Onder mijn leiderschap zullen we in recordtijd een vaccin produceren”, zei Trump tijdens een persconferentie in het Witte Huis. Volgens de president zal het vaccin “zeer veilig en zeer effectief” zijn en zou het bovendien “zeer snel beschikbaar” kunnen zijn. “Je kan nog wel eens verrast worden”, aldus Trump. “We kunnen het al tijdens de maand oktober hebben”.

Zijn tegenstander Biden, reageerde meteen en zei aan het Amerikaanse volk dat ze moeten “luisteren naar de wetenschappers”. “Trump ondermijnt het vertrouwen van het volk in een goed vaccin, door er op te hameren dat hij nog voor de presidentsverkiezingen over een werkend vaccin zou beschikken.”

Critici beschuldigen de president er dan ook van dat hij om politieke redenen druk zou uitoefenen op medische waakhonden om een vaccin of remedie tegen Covid-19 versneld goed te keuren, zonder zeker te weten of het helemaal veilig is.

Meteen een reactie van Trump natuurlijk, die Biden ervan beschuldigt levens in gevaar te brengen. Hij noemt Biden dom en eist excuses voor wat hij omschrijft als “valse” en “politieke” antivaccinatieretoriek.

Dat noemt men democratie.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More