Wie van de drie? Het was, enkele decennia geleden, een populaire tv-quiz in onze contreien, en thans is het dé vraag in de afloop van de jacht op het zesde Play Off 1 ticket. Zowel Genk, Mechelen als Anderlecht komen daar immers nog voor in aanmerking, na een 29ste speeldag om de spreekwoordelijke duimen en vingers van af te likken.

Genk en Mechelen (beiden 44 punten) maken op zondag 15 maart vanaf 18u. in een onderling duel uit wie naar Play Off 1 mag. Eindigt de wedstrijd op een gelijkspel, en wint Anderlecht niet op Sint-Truiden, dan gaat Mechelen door op basis van meer gescoorde doelpunten bij gelijke punten met Genk.

Maar als Anderlecht wint op Sint-Truiden en Genk en Mechelen niet verder geraken dan een gelijkspel, dan gaat paarswit alsnog naar Play Off 1, wat meteen dé stunt van dit seizoen zou zijn, na de remonte van Cercle Brugge. Het is alleszins de verdienste van coach Frank Vercauteren om tot de laatste speeldag mee te kunnen spelen met Anderlecht in de Play Off 1 race.

Ook onderaan is het wachten tot zondag aanstaande om te weten wie degradeert. Cercle Brugge (23 punten) verloor weliswaar met 2-1 tegen stadsgenoot en competitieleider Club Brugge, maar is met 23 punten gered omdat zowel Beveren (20 punten) noch Oostende (22 punten) punten pakten, én het sowieso meer gewonnen wedstrijden telt dan Waasland-Beveren. Volgende zondag staan de Waaslanders oog in oog met Gent, terwijl Oostende naar Cercle moet. Oostende heeft waarschijnlijk aan één punt genoeg om zich te handhaven, tenzij Waasland-Beveren het met een monsterscore zou halen van Gent; weinig waarschijnlijk alleszins.

Omwille van het corona-virus zullen alle wedstrijden echter zonder publiek doorgaan. Life as it is.