De tweets van de Tesla-topman zijn soms raadsels, en nu heeft hij er alweer zo eentje de wereld ingestuurd.

De Tesla P100D: bij hebben hem gereden, en hij is bloedsnel. Toch is de plusminus vijf meter lange en 2,3 ton wegende vierwieler niet bepaald een sportwagen: daarvoor is hij simpelweg te log. Niks dus om de Ring mee te gaan doen, en dat hebben eerdere tests ook bewezen.

Bij meerdere pogingen om een Tesla Model S zo snel mogelijk over de Nordschleife te jakkeren, liep het telkens een beetje mis. Eén ronde is 21 kilometer lang, en zo lang houdt de Model S het simpelweg niet vol onder volledige belasting. De software grijpt in om te voorkomen dat de elektromotoren te heet zouden worden en er de brui aan geven, en de auto gaat in een soort van noodloop.

Porsche beloofde met de Taycan een Tesla-killer te gaan fabriceren, en het lijkt er aardig op dat ze daar nog in geslaagd zijn ook. Porsche slaagde er deze week namelijk in een Taycan wel ‘full speed’ over de Groene Hel te jagen, wat resulteerde in een niet onaardige tijd van 7:48 minuten.

“Model S on Nürburgring next week”, stuurde Elon Musk nu via Twitter de wereld in. Bedoelt hij daarmee nu dat de Model S inmiddels Nürburgring-proof is en ze zinnens zijn de tijd van de Taycan te verbeteren? We zullen zien.

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.