Geniet van een dag vol brullende motoren!

Op 15 augustus vindt alweer hét Tractorpulling-event van het land plaats. “Excuseer, Tractorpulling?”, denk je misschien. Wel, Tractorpulling – ook wel Trekker Trek genoemd – is een sport waarbij men met een tractor een sleepwagen zo ver mogelijk moet proberen te trekken. De sleepwagen wordt zo afgesteld dat hoe verder men komt, hoe meer weerstand hij biedt, waardoor de tractor op een bepaald moment gewoon niet meer verder kan. De baan is 10 meter breed en 100 meter lang. Geraakt men verder dan 100 meter, dan spreken we van een full pull. Diegenen die een full pull behalen, komen in de finale terecht. Daarin wordt de sleepwagen nóg zwaarder gemaakt en diegene die in de finale het verst raakt, wint de wedstrijd.

Pure adrenaline, dus. En heerlijk om die monsterachtige tractoren met een vermogen tot 12.000 PK aan het werk te zien. Op Tractorpulling Zele nemen een 140-tal standaardtractoren het tegen elkaar op, maar het wordt vooral uitkijken naar de 50-tal specials en trucks die voor winst strijden in zes verschillende disciplines.

Wil je graag een kijkje gaan nemen? Neem dan hieronder deel aan onze wedstrijd en met een beetje geluk ben jij van de partij op 15 augustus in Zele!

 

UPDATE: DEZE WEDSTRIJD IS AFGELOPEN.

DE WINNAARS ZIJN:
Rocky De Landtsheer
Luc Versavel
Pieter Roggeman
Nele Bellens
Tijl Geyssens

 

Bekijk hieronder enkele sfeerbeelden van vorig jaar: