Amerikaanse discogroep, Village People, maakt een comeback met ‘Y.M.C.A.’

Amerikaanser kon het niet destijds. Een Indiaan, een homo in het leer, een bouwvakker, een cowboy, een foute politieman en een soldaat zingen over de oecumenisch-christelijke jongerenorganisatie Y.M.C.A..Het zou vandaag het kritische oog en oor van de azijnpissers niet passeren en als politiek niet-correct worden weggezet. En toch, het scoort weer. Met dank aan mister president Donald Trump. Het circuleerde al een tijdje, maar ondertussen is ‘Y.M.C.A’ weer een echte hit geworden.

Ergens onderweg deed de blonde miljardair Trump een bescheiden dansje. Twee keer niets, maar het filmpje werd opgepikt door de sociale media, bewerkt en massaal bekeken. Ondertussen is de 2 minuten durende video van een dansende Trump op de onweerstaanbare klanken van ‘Y.M.C.A.’ een wereldwijd succes. TikTok, Instagram, Spotify en iTunes, je vindt het overal.

De oprichter van ‘Village People’, Victor Willis, had Trump tevergeefs gevraagd om hun muziek niet te draaien tijdens zijn rally’s. Maar we denken dat ze weinig problemen hebben met de extra nullen op hun bankrekening. ‘Danku, Donald.’

Young man, there’s no need to feel down
I said, young man, pick yourself off the ground
I said, young man, ‘cause you’re in a new town
There’s no need to be unhappy…