Mel Gibson (64) zou tien jaar geleden een antisemitische opmerking hebben gemaakt.

Tien jaar geleden zou Mel Gibson aan Winona Ryder (48) gevraagd hebben of ze een ‘oven dodger’ was. Vrij vertaald, vraagt hij of ze aan de (nazi) ovens zou zijn ontsnapt, of beter of ze joodse is. Winona verslikte zich in haar cocktail want de actrice met het olifantengeheugen nam het joodse geloof over van haar vader.

Tien jaar later is het payback-time voor Winona. In een interview met de Sunday Times vertelt ze niet alleen over de jodenhaat van Gibson, hij zou ook niks van homo’s moeten hebben, want op dat zelfde feestje (dat moet daar nogal wat geweest zijn) maakt de Mel een foute opmerking over de homovriend die ze bij had. “Ik ga toch geen aids krijgen nu”, zou hij vanachter zijn sigaar hebben gewauweld. Volgens Ryder zou hij paar dagen later zijn excuses hebben willen aanbieden. Wat hij weigerde

“Ze liegt voor de volle 100%”, zegt Gibson. “Ook over die excuses. Ze loog bijna een decennium geleden al in de pers over die zogenaamde opmerking, en nu doet ze het opnieuw.” Volgens Gibson wilde hij haar confronteren met haar leugens en daarover samenzitten en weigerde ze dat. Twee verschillende versies dus.

In 2001 werd Winona Ryder – die vooralsnog niet van een uitkering leeft – gearresteerd voor een winkeldiefstal. Er bestaat daar maar één versie van, met name die van de bewakingscamera die registreerde dat de actrice voor 20.000 dollar aan kleren in haar tas stopte in een kledingszaak in Beverly Hills.

foto’s: wikipedia