Midden juni 2002 raakt bekend dat de soap Thuis vanaf het volgende seizoen een gezin rijker is. Dat Kurt Defrancq en Christel Domen een koppel gingen vertolken in de populaire serie wisten de fans al. De kinderen zijn Ronny Daelman uit Hoboken en Lien Van de Kelder uit Reet.

Het nieuwe Thuis-gezin bestaat dan uit Eric Bastiaens – neef van Marianne Bastiaens – zijn echtgenote Martine Huydevetters en hun kinderen Sam en Sofie. De hele familie krijgt tijdelijk onderdak in het doktershuis van Marianne. Hun huis in aanbouw raakt maar niet af wegens een conflict met de aannemer en tot overmaat van ramp moeten ze hun gehuurde woning verlaten. Een vriendelijk aanbod van “tante Marianne” brengt soelaas: ze kunnen zolang bij haar intrekken.

Broer en zus Sam en Sofie worden respectievelijk vertolkt door Ronny Daelman en Lien Van de Kelder, beiden 19 jaar en nieuwkomers in het wereldje. “Ronny wil daarvoor zijn studies onderbreken en zien wat het acteursbestaan hem te bieden heeft, Lien gaat trachten de twee te combineren”, schrijft Gazet van Antwerpen.

De twee waren eind oktober, begin november voor het eerst in de serie op het kleine scherm te zien.

Hoe zit het met de zakelijke kant van de avonturen van Lien? In 2007 richt ze een vennootschap op. De onderneming kreeg ondertussen al een paar keer een andere naam.

Boekjaar 2019 was wel een minder jaar voor die firma van Lien. Er werd zelfs een klein verlies gemaakt. Toch werd dat jaar beslist om een deel van de eerder gemaakte winst uit te keren. Het mag, maar het komt wel een beetje vreemd over…