In 1996 wordt “Koning Lijsterbaard” opgevoerd. Het is een sprookje uit de verzameling van de gebroeders Grimm over een hooghartige prinses, die tot nederigheid wordt gedwongen en uiteindelijk toch de ware liefde vindt.

Het Koninklijk Jeugdtheater (KJT) zet daarvan een bewerking op de planken van Horst Hawemann, die doortrokken is van humor. De kinderen, die vrijdagavond de première bijwoonden, maar ook de volwassenen beleefden volgens de journalist van persbureau Belga een plezierige avond.

Belga: “Hilde Gijsbrechts maakt van de hooghartige prinses een echt kreng van een meisje, zodat haar transformatie tot liefhebbende echtgenote een scherp contrast vormt. Ivan Pecnik speelt overtuigend de rol van de verliefde koning/bedelaar.”

Pecnik is vandaag vooral bekend van de reeks Tegen De Sterren Op. Hij heeft zijn vennootschap overigens vrij laat opgericht, meer bepaald in 2012. Boekjaar 2019 was duidelijk een minder jaar met een nettowinst van amper een paar duizend euro. Het jaar daarvoor was beter. 2020 is uiteraard een coronajaar. Dat zou op de resultaten moeten drukken.