Witte Paters zitten in België op 33 miljoen euro aan cash en beleggingen

Volgens de Trends Top 30.000 is de vzw Missionarissen Afrika de grootste religieuze organisatie in ons land gemeten naar de totale activa. De missionarissen zijn beter gekend als de Witte Paters.

De vzw Societeit van de Missionnarissen van Afrika is gevestigd in Etterbeek en heeft eind 2019 ruim 38 miljoen euro aan activa. Daarvan bijna 32 miljoen euro aan beleggingen en ruim 1 miljoen euro aan liquide middelen (cash).

In 2019 werd ruim 4,3 miljoen euro winst (officieel: positief resultaat) gemaakt. In 2018 was dat 2,7 miljoen winst. Dat is dus 7 miljoen euro op 2 jaar tijd.

De Afrikaanse Missies of Missionarissen van Afrika, beter bekend als de Witte Paters (Patres Albi, P.A.), voluit Sociëteit van Missionarissen van Afrika is een Gemeenschap van apostolisch leven binnen de Rooms-Katholieke Kerk.

De Sociëteit werd in 1868 door Charles kardinaal Lavigerie (1825–1892), aartsbisschop van Algiers in Algerije gesticht. Een jaar later, in 1869, stichtte hij ook de congregatie van de Zusters Missionarissen van Onze Lieve Vrouw van Afrika (Witte Zusters).

De naam Witte Paters komt van de witte, arabische klederdracht die de missionarissen dragen, samen met een rozenkrans rond de hals. Lavigerie stond er op dat Witte Paters zich de taal en de gewoontes van de Afrikanen zouden eigen maken en respect zouden tonen voor hun cultuur en geloofsovertuiging.

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More