Woeste Andy Peelman: “Deurwaarder voor 53 km/u in bebouwde kom”

De ‘Buurtpolitie’-acteur, die ook in het dagelijks leven politieman is, trekt stevig van leer tegen ons rechtssysteem.

‘Dag Allemaal’ had een gesprek met Andy Peelman. “Als je in Amerika nog maar een agent aanraakt, mag je al een fameuze straf verwachten’, fulmineert hij. “Hier mag je mijn collega Kitty Van Nieuwenhuysen doodknallen en loop je na enkele jaren weer vrij rond.”

Hij ergert zich ook aan het programma ‘De Rechtbank’. “Drie mensen bekenden daar een overval op een Carrefour. Terwijl ze wegliepen, trokken ze ook nog eens een handtas uit de handen van een oud vrouwtje. In de rechtbank zitten ze er dan ongeïnteresseerd bij. Het vonnis? Een werkstraf van 250 uur! Geen dag cel. Wat haalt ons werk op de straat eigenlijk uit?”

“En dan zijn ze verbaasd dat Vlaanderen alsmaar rechtser stemt. Je zal maar een slachtoffer zijn, en dan niet veel later op straat opnieuw geconfronteerd worden met de dader.”

“En als je 53 km/u durft rijden in de bebouwde kom, sturen ze een deurwaarder op je af om de boete te innen. Natuurlijk worden de burgers dan kwaad!”

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More