Brad Parscale opgenomen in de psychiatrie.

Je valt van hoog als je aan de top staat. Tot voor kort was Brad Parscale het digitale wonderkind achter de campagnes van Trump. In februari berichtte PNWS we nog over hoe Parscale Trump de macht van de sociale media leerde kennen en hem op de troon had gezet. Parscale had een machiavellistisch trekje en was niet vies van een leugentje om bestwil.

Zondagmiddag viel een zwaargewapende eenheid van de politie binnen in Parscales luxueuze villa aan een kanaaltje in Fort Lauderdale, Florida. Zijn vrouw had alarm geslagen. Die zei tegen de politiemannen dat haar man zich verschanst had en van plan was zichzelf te doden – en dat hij een arsenaal aan vuurwapens bezat. Het commando wist Parscale zonder geweld te overhalen om zich te laten meenemen. Ten minste dat is de officiële versie. Op een video is te zien dat er weinig woorden werden gebruikt om Parscale te ‘overtuigen’. Het wonderkind werd afgevoerd en drie dagen gedwongen onder psychische observatie in een ziekenhuis geplaatst.

Trump had Parscale jarenlang geadoreerd, maar toen een meeting van Trump werd gesaboteerd door TikTokkers, die zitjes hadden geboekt, maar niet kwamen opdagen, was de liefde over. Trump was op zijn pik getrapt en ontman Parscale zijn functie. Officieel luidde het dat de campagnemanager te vroeg te veel geld heeft uitgegeven, waardoor een financiële voorsprong van Trump op Biden deze zomer omsloeg in een achterstand.

Parscale stond nog op de loonlijst als adviseur, maar voor veel minder geld dan voorheen. Voor iemand als Parscale die op grote voet leeft – letterlijk want de man is 2,1 meter groot – was dat blijkbaar een te harde noot om te kraken. Zijn arrestatie werd (toevallig) gefilmd.