Worden er vandaag korans verbrand in Molenbeek?

Anti-islampoliticus Rasmus Paludan op weg naar ons land.

Na de onthoofding van de Franse leraar Samule Paty, kondigde Rasmus Paludan aan dat hij op 11 november een koranverbranding zou organiseren op de Champs-Elysées. Paludan deed dat al eerder in multiculturele wijken van Stockholm en Malmö, wat telkens tot stevige rellen leidde.

Het verboden ‘feestje’ op de Champs-Elysées ging echter niet door, want hij is opgepakt en het land uitgezet. Vandaag wil hij het nog een keer proberen in Sint-Jans-Molenbeek. Toen vorige maand bekend werd dat daar een leraar was geschorst na het tonen van een Mohamed-cartoon, liet Paludan weten dat hij de dag na Parijs een vuurtje zou komen stoken in Molenbeek. De burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft zijn manifestatie verboden en een arrest ondertekend om hem – indien nodig – van Molenbeeks grondgebied te verwijderen.

De 38-jarige Deens-Zweedse oprichter van de uiterst-rechtse partij Stram Kurs (‘de harde lijn’) is in 2019 in zijn land veroordeeld voor racisme. Na Molenbeek wil hij doorreizen naar Berlijn. In oktober werd hij Duitsland uitgezet en kreeg er een toegangsverbod tot 31 oktober. We zijn ondertussen november, dus hoog tijd om er nog eens op de thee te gaan.

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More