In 2003 wordt er voor het eerst bericht over Wout van Aert.

In Het Volk van 21 oktober lezen we dit leuke berichtje: ‘Het provinciale kampioenschap veldrijden voor jongeren in Mol bleek een schot in de roos. In de categorie van de 11-jarigen voltrok zich een felle strijd voor de zege. Provinciaal kampioen werd Jelle Canters uit Lille. Bij de 9-jarigen werden Wout Van Aert en Shana Dalving de provinciale kampioenen.’

Ondertussen heeft Wout een lange weg afgelegd. Onlangs richtte hij ook een firma op. Die vennootschap van superman Wout van Aert heeft de resultaten over 2019 neergelegd bij de balanscentrale. De resultaten waren goed, maar toch iets minder dan in 2018. Vorig jaar werd 136.944 euro nettowinst behaald tegenover 197.121 euro in 2018.

Wout houdt er wel een merkwaardige financiële gewoonte op na die behoorlijk uniek is: alle winst wordt uitgekeerd aan de aandeelhouder (hijzelf dus). Het mag boekhoudkundig en wettelijk, maar het is wel een beetje vreemd want hierdoor blijft de vennootschap functioneren op het strikte minimum van kapitaal.

Doorgaans wordt jaarlijks een stukje van de winst bijgehouden als financiële buffer. In de vennootschap van Wout is deze buffer dus tot het strikte minimum beperkt.

Het concept is duidelijk: de vennootschap dient om alle inkomsten op een correcte manier naar de wielrenner te transfereren.

(Thierry Debels)