“Nu hebben we allebei niets.”

Wout Van Aert werd in Gent-Wevelgem 2020 verslagen door tactisch gekwispel. De twee topfavorieten Van der Poel en Van Aert gunden mekaar het licht in de ogen niet.Twee topcoureurs die mekaar op de weg zeer weinig gunden, sterker nog, mekaar kapot reden.

“Ik denk dat ik bij de betere van de koers was vandaag”, zei een verbitterde Van Aert na afloop. “Van der Poel wilde meer dat ik verloor, dan hij wilde winnen. Maar hij is vergeten dat ik al veel heb gewonnen en hij nog niets. Uiteindelijk hebben we nu allebei niets.”

Dat zijn hele scherpe woorden die weinig commentaar nodig hebben. Mathieu Van Der Poel liet achteraf weten dat hij het laag vindt om zo te reageren. Een heel klein beetje oorlog tussen twee toptalenten.

Lampaert zevende, Van Aert achtste, Teuns tiende. Geen Belg in de top vijf. Na een felbetwiste en harde Gent-Wevelgem van regen en wind was de overwinning voor diegene die kon wachten, Mads Pedersen. Als twee honden vechten voor een been, loopt een derde er mee heen. Pedersen deed geen trap te veel, maar onder de vod kwam de Deen met een ultieme jump aansluiten bij de beslissende topgroep. Winst voor een ex-wereldkampioen, verlies voor de twee favorieten Van de Poel en Van Aert.