Wouter Beke heeft nog geld over om uit te delen

“Aan iedereen: verspreid de boodschap.”

Bij het uitbreken van de corona-epidemie hebben menigen wellicht de wenkbrauwen gefronst bij de plotselinge gulheid van onze overheid. Zonder dat iemand erom vroeg, werden er her en der extra’s uitgedeeld. Tijdelijke werklozen kregen bijvoorbeeld 150 euro netto extra per maand. Zowel burgers als kmo’s en bedrijven kregen uitstel op het betalen van belastingen, en reizigers kregen een cheque als hun pakketreis kwam te vervallen. Die maatregelen alleen al kostten de begroting 8 tot 10 miljard euro. Dan hebben we nog niet gehad over de energiebonus van 200 euro en ander kadootjes. Heel leuk en gul allemaal, maar ooit zal iemand dit wel moeten betalen. Men vermoedt dat het twee generaties zal duren vooraleer de corona-schulden zullen zijn terugbetaald. En we zijn nog niet eens aan het eind van de dure rit.

Er was ook een extra Covid-19-toeslag die werd/wordt uitbetaald bovenop de gezinsbijslag, de vroegere kinderbijslag. Sinterklaas van dienst is Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Het extraatje is voor gezinnen die kunnen aantonen dat hun inkomen in vergelijking met januari of februari minstens 10 procent is gedaald in maart, april, mei of juni én onder de inkomensgrens van 2.213 euro zit (bruto belastbaar inkomen). Ze moeten 1 maand inkomensdaling kunnen aantonen. Ze krijgen eenmalig 120 euro per kind, uitbetaald in drie maandelijkse schijven.

Blijkt dat nog maar 6.500 gezinnen de toeslag uitbetaald kregen en er dus nog maar 800.000 euro van de rekening is gegaan. Nochtans rekende de regering dat 126.000 kinderen in aanmerking zouden komen. Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) roept gezinnen daarom op om de toeslag alsnog aan te vragen. “Aan kwetsbare gezinnen: vraag de toeslag aan. Aan iedereen: verspreid deze boodschap”, aldus Beke.

 

 

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More