Voor de liefhebbers van een strak design in de woonkamer is er goed nieuws.

Je hoeft niet langer meer je blind te staren naar dat grote, lege en zwarte scherm eens de televisie is uitgeschakeld. Want de Xiaomi Mi TV Lux OLED Transparent Edition zorgt ervoor dat jouw kijkbuis volledig één wordt met de rest van je interieur.

De TV zelf bevat een 120Hz-paneel, 10-bit kleurendiepte , een responstijd van 1 ms, 93% DCI-P3 kleurondersteuning, een 150000:1 statische contrastverhouding en een oneindig dynamische contrastverhouding. Het 55 inch scherm is amper 5,7 millimeter dun en staat gepositioneerd op een ronde basis. De televisie draait op een aangepaste versie van Android-softwareschil MIUI. Hetgeen wil zeggen dat al je apps en instellingen geoptimaliseerd zijn voor een transparant beeldscherm.

De technologie met Dolby Atmos-ondersteuning detecteert het type inhoud dat wordt weergegeven om een ​​passende audiomodus te kiezen en met een op maat gemaakte tv-chip, beschikt de tv over meer dan 20 optimalisatie-algoritmen en speciale optimalisatie voor vijf belangrijke gebruiksscenario’s om op intelligente wijze de grafische resolutie te verfijnen voor levendige beelden. 

Natuurlijk zijn al deze specificaties slechts zo indrukwekkend als de omgeving van de televisie toelaat. Jouw inboedel, de muren en andere voorwerpen die je achter de TV plaatst zullen ongetwijfeld van invloed zijn op de helderheid ervan, net als de verlichtingssituatie in de kamer.

Dit laatste pareltje van Xiaomi ging intussen al in voorverkoop over de toonbanken in China voor een prijs van 49999 Yuan, omgerekend zo een 6.100 euro. De effectieve leveringen zullen naar schatting pas van start gaan vanaf midden augustus op de Aziatische markt.

Of ’s werelds eerste massa-geproduceerde doorzichtige tv ook de Benelux zal bereiken is nog even afwachten. Daar hebben we nog geen…klare kijk op.

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."