Laten we eerlijk zijn, ‘A Good Day To Die Hard’ in 2013 trok op geen rendierkloten.

Bruce Willis als de legendarische John McClane werd in deze vijfde Die Hard-film herleid tot een parodie van zichzelf. Een ernstige tegenvaller die niet in deze reeks thuishoorde, vanwege een flinterdun plot dat gecompenseerd moest worden door tomeloze actie, die matig in beeld werd gebracht.

Twee jaar geleden was er dan opeens sprake van een soort prequel waar de kijker via flashbacks zou kennismaken met een zeer jonge John MacClane met uiteraard meer haar op zijn kletskop dan op zijn tanden. De plannen rond ‘Die Hard 6: McClane’ zijn echter sinds de overname van Disney een beetje in de diepvriezer blijven liggen.

Pech voor Willis, die nog wel eens een blockbuster kan gebruiken om zijn spaarrekening te spekken. Ach, dan maar een stapje zetten in de reclamewereld zoals velen actiesterren uit een vergeten tijdperk hem hebben voorgedaan.

De 65-jarige acteur kruipt dus nog eens in de huid van zijn geliefde personage in een briljante marketingstunt van het batterijmerk DieHard. Zelfs De’voreaux White is weer van de partij. Hij speelde in de allereerste Die Hard de rol van de bijdehandse limochauffeur.

De batterij terug opladen? Dit is ook een manier.

 

 
 
 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."