En velen vinden het beter dan de versie van schrijvers Benioff en Weiss.

Een maand geleden kwam er na acht jaar een einde aan de epische reeks Game of Thrones. Veel fans keken al geruime tijd reikhalzend uit naar de laatste afleveringen, die de geanticipeerde climax volgens miljoenen fans schuldig bleven. De petitie die vraagt om een remake van seizoen acht werd ondertussen al meer dan anderhalf miljoen keer ondertekend. En dat cijfer stijgt nog steeds.

Amerikaans scenarist Daniel Whidden besloot het heft in eigen handen te nemen en zijn versie van het laatste seizoen van Game of Thrones op YouTube te gooien. Het filmpje werd al 4,5 miljoen keer bekeken en mocht op heel wat bijval rekenen. Whidden baseerde zich op de algemene structuur van scenario’s en op het einde van de Lord of the Rings-films om zijn versie van het einde van GoT vorm te geven.

In het eerste deel van het YouTube-filmpje legt Daniel Whidden uit waar de schrijvers van de reeks volgens hem de mist in gingen. Daarna (vanaf 4:43) volgt het einde zoals hij het graag gezien zou hebben.

Whidden volgt de originele plotlijn van de serie tot aan de aflevering The Long Night, waarin het tot het gevecht komt tussen de levenden en de doden. Maar in Whiddens versie nemen John Snow en de Night King het tegen elkaar op. De Night King zegeviert, John Snow wordt gered door Daenerys en de overlevenden zien zich genoodzaakt om zich terug te trekken naar King’s Landing. Daar wordt door de alziende Bran een plan beraamd om de White Walkers voor eens en voor altijd te verslaan. Whidden incorporeert zo verschillende voorspellingen die eerder in de serie gemaakt werden (maar die de makers plots vergeten leken te zijn) en de geschiedenis van de Children of the Forest. De verhaallijnen van Jamie en Cersei Lannister, Daenerys Targaryen, John Snow en de Night King krijgen op die manier een heel andere (Game of Thrones-waardige?) wending. 

Gepubliceerd door Tess Van Linden

Good girls are bad girls that never get caught