Zakenman François Fornieri koopt zich in bij Standard

De Luikse zakenman François Fornieri, die op de lijst van de rijkste Belgen staat, neemt bij Standard Luik 50% van de aandelen over van Bruno Venanzi, die wel voorzitter van de club blijft. Het extra kapitaal van Fornieri moet Standard, dat ei zo na een licentie voor 1A miste, in beter financieel vaarwater brengen.

François Fornieri is CEO van pharmareus Mithra, een bedrijf dat hij 20 jaar geleden zelf oprichtte. De beurswaarde van Mihra werd begin dit jaar, voor de corona crisis, geschat op 1 miljard€.

Fornieri is de evenknie van Marc Coucke, die eveneens fortuin maakte in de pharma wereld en in voetbalzee ging met Anderlecht. Coucke bezit overigens ook aandelen in Mithra.

Fornieri was voordien al sponsor van de vrouwenploeg van Standard en voert thans, naast de aankoop van aandelen, ook een kapitaalsverhoging door, terwijl hij ook investeert in het immobiliënproject van de club. 

Bruno Venanzi, die in 2015 Standard overnam van Roland Duchâtelet, blijft wel als voorzitter aan boord.

 

 

 

 
 
 
 
 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More