Canada verwijderde Trump’s scène uit ‘Home Alone2′, tot groot vermaak van de twitterende president.

De film Home Alone hoort bij de feestdagen bijna zoals een kerstboom hoort bij kerst. Dit jaar zullen we het echter enkel met Home Alone2 moeten doen. Op oudejaarsavond zendt VTM de filmklassieker voor de zoveelste keer uit. Maar misschien is het dit jaar een beetje een premiére. De vraag is of in Vlaamse versie de scène van Trump zal te zien zijn of niet. In Canada was dat namelijk niet het geval.

De Canadese zender CBC flikkerde Trump uit de film omdat hij plaats moest maken voor een reclameblok. Ten minste dat is de uitleg van de zender. Ze benadrukken dat het geen politiek statement is. Volgens de omroep gebeurde dat overigens al in 2014.

In de film uit 1992 heeft Trump een cameo; een heel klein rolletje waarin bekende mensen vaak zichzelf spelen. De per ongeluk alleen op een vliegtuig naar New York gestapte Kevin (Macauley Culkin) loopt in de scène het Plaza Hotel binnen en vraagt een willekeurige voorbijganger de weg naar de lobby. Die man is Donald Trump, destijds eigenaar van het hotel. Twee keer niets en dus heel verrassend dat net die ‘scène’ eruit moest

Trump heeft al gereageerd op de Canadese beslissing en liet in een tweet weten dat het wellicht de schuld van Justin Trudeau is. “Het lijkt erop dat Justin T het niet kan waarderen dat ik hem laat betalen voor NAVO en handel”, aldus Trump.

Trudeau was ook de man die begin deze maand Trump stond uit te lachen op een feestje op Buckingham Palace.

Even later Twitterde Trump: “De film zal nooit meer hetzelfde zijn!” In tegenstelling tot zijn eerste tweet, eindigde de president die laatste met: “Grapje!”

Wat zal VTM doen?

Voor het geval het meesterlijke optreden van de president zou gesneuveld zijn, geven we het hier toch nog even.