Zaterdag keert Van Aert terug naar de modder

Zaterdag keert Van Aert terug naar de modder.

Wout Van Aert kleurde het wielerseizoen op de weg. Ondanks het feit dat 2020 enorm beschadigd werd door corona, zorgde Wout voor heroïek op het scherm.

Zaterdag keert Van Aert weer terug naar zijn eerste liefde, het veldrijden. In de Urban Cross in Kortrijk krijgen wielerliefhebbers weer de ware Wout geserveerd. Of is hij nog niet klaar? Hoe zit het met zijn vorm en zijn techniek?

“Zijn vormcurve is wat gezakt na de klassiekers, maar het is zeker geen diepe val”, vertelt bondscoach Sven Vanthourenhout in de podcast ‘De Tribune’.

De bondscoach denkt dat Wout het vooral moeilijk gaat krijgen met de tempoversnellingen: het optrekken en versnellen na elke bocht, wat zo eigen is aan het veldrijden. “Je moet ook wennen aan het typische draaien en keren”, bevestigt Niels Albert in ‘Het laatste Nieuws’. “Elke crosser heeft een paar wedstrijden nodig om het goede gevoel te vinden, om te weten hoe snel hij door een bocht kan gaan.”

Dat neemt niet weg dat Van Aert – zijn karakter zal hem daar zeker bij helpen – gaat voor winst. En dat zal er zeker zijn, winst. Het is uitkijken naar de kijkcijfers. Het Wout-effect is enorm belangrijk voor de sponsordeals en de toekomst van het veldrijden in ‘het nieuwe normaal’.

Ter info: binnen twee weken doet Mathieu van der Poel weer mee. We moeten er geen tekening bij maken, zeker?

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More