Collega’s, werknemers en fans tweeten met de meest verschrikkelijke verhalen over Ellen DeGeneres.

Zij stond bekend als een de aardigste tv-persoonlijkheden, open-minded, genereus en begripvol. “Stond”’, want sinds de Amerikaanse komiek Kevin T. Porter op Twitter opriep om “de meest krankzinnig verhalen die je hebt gehoord over Ellen” te posten wordt DeGeneres ontmaskerd als de absolute queen der bitches.

T. Porter stuurde een tweet de wereld in waarin hij stelde dat “we op dit moment allemaal een beetje vriendelijkheid nodig hebben. Weet je wel, datgene waar Ellen DeGeneres het altijd over heeft!” Wat heel cynisch bedoeld was, want hij voegde eraan toe dat ze een van de meest gemene mensen op aarde is. “Reageer hierop met de meest krankzinnige verhalen die je hebt gehoord over Ellen, en ik zal voor iedere reactie $2 doneren aan de voedselbanken”, schreef hij nog.

In geen tijd ging de oproep van de komiek viraal en meteen kwamen er verhalen over verschrikkelijke ervaringen met DeGeneres.

Het is haar werknemers verboden om met haar te spreken en elke dag kiest ze iemand uit om te haten.

De tv-presentatrice heeft “bijzondere regels” waaraan iedereen zich aan moet onderwerpen. Wie tegen haar praat moet een kauwgum in de mond hebben, zoniet worden ze ontslagen.

Nagellak slecht aangebracht: buiten! Een werknemer van haar schreef: “Ik was haar persoonlijke assistent. Haar lijstje met eisen was 50 items lang. Één daarvan was een specifieke soort bloemkool die zelden wordt verkocht, dus ik moest naar 15 verschillende supermarkten rijden om die te vinden. Terwijl ze die bloemkool later nooit heeft aangeraakt.”

Haar manager kreeg te horen dat wanneer ze belde er meteen moest worden opgenomen. “Als je in gesprek bent als ik bel, dan zeg je dat er een noodgeval is met je kinderen en haak in”, zei ze. “Ze wilde nooit teruggebeld worden, anders was je ontslagen.”

Niet alles is wat het lijkt.