Vlaamse soaps starten weer op.

Het was afkicken voor velen toen hun dagelijks portie ‘zeep’ hen werd afgenomen. Maar, na tien weken corona-verlof gaat ‘Familie’ weer filmen. Op 2 juni zullen de Familie-camera’s opnieuw draaien. ‘Thuis’ heeft nog geen datum, maar ook daar denkt men aan begin juni voor een doorstart.

Hoe gaan ze dat dan doen, met die social distancing, enzo?

Wel, de televisiemakers zijn creatief geweest en komen met twee oplossingen die het fiat hebben gekregen van onze virologen. Slecht nieuws voor de oudere acteurs omdat die tot de risicogroep behoren. Annie Geeraerts (Anna), Ray Verhaeghe (Albert) en Jaak Van Assche (Albert) zullen voorlopig niet te zien zijn in Familie. In Thuis zullen Leo, Marianne, Frank en Eddy zullen minder aanwezig zijn in de verhalen. Walter Moeremans (82), Leah Thys (75), Pol Goossen (70) en Daan Hugaert (70) zijn corona-gevoelig en worden voorlopig tegen zichzelf beschermd. Alleen Jeanine Bischops (78) zal straks meer dan een boterham met choco kunnen eten. Haar personage Brigitte, is te zeer verwikkeld in een spannende plot van Familie, en mag dus nog altijd meedoen.

Tot daar vondst één. Vondst twee is een stuk creatiever. De acteurs worden opgenomen in mekaars bubbel. Acteurs en actrices die in de reeks een koppel vormen zullen de bubbel van hun gezinsleden – in de echte wereld – uitbreiden met één collega-acteur. Één grote familie dus die veilig kan filmen, kussen en rollebollen als waren ze thuis.