Onze handen voelen aan als schuurpapier op dit moment en de kaas loopt uit onze oren door de betuttelende BV’s die erop wijzen hoe belangrijk het is om nu onze poten te wassen.

We weten het ondertussen wel. Handen wassen redt levens. ‘De ideale wasbeurt voor je handen duurt 20 seconden’, zegt viroloog Steven Van Gucht. ‘Dat komt volgens het Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) neer op twee keer na elkaar “happy birthday” zingen.’.

Maar hoeveel keer kan een mens jarig zijn op een dag, en krijgen we dat lied nog uit ons keelgat geramd wanneer onze eigenlijke verjaardag aan de beurt is? Dan liever opteren voor een lied naar keuze twintig seconden lang. Daarom ontwikkelde de creatieve studio Deeplocal de Scrubber, een zeeppompje dat dankzij een koppeling met Spotify jouw muziek afspeelt tijdens het wassen van je handen. 

En blijkbaar brengt een pandemie het beste in de mens naar boven, want ze verdienen geen fluit aan hun uitvinding. Beter nog, ze zijn zo lief geweest om de bouwplannen voor de Scrubber gratis online te zetten zodat je weer weet wat te doen de komende uren.

En nu allemaal samen boven de wasbak: “Ah, ha, ha, ha, stayin’ alive, stayin’ alive…”

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."