Met het nakende WK op komst, heeft de gemiddelde Belgische sportliefhebber een maand lang geen tijd om aandacht te schenken aan andere sporten.

Dat is jammer, want elke week wordt ergens wel een kampioenschap gehouden. Hoe kunnen we het Kampioenschap Meeuwenschreeuwen vergeten in De Panne?  Of het komende Belgisch Kampioenschap Beer Pong in oktober? Deze wedstrijden zijn telkens een uitstekend bewijs dat u niet sportief hoeft te zijn om met een beker huiswaarts te keren.

Neem eens een kijkje naar volgende kampioenschappen. Het is nooit te laat om te beginnen trainen.

Wereldkampioenschap fluiten

Kunt u meer met de lippen dan enkel fluiten achter een mooie juffrouw? Dan moet u naar Louisburg, North Carolina, want daar wordt elk jaar het wereldkampioen kunstfluiten gehouden. Voormalige kampioenen beweren dat ze weken voor de wedstrijd hun lippen tot het uiterste verzorgen. Zo is kussen ten strengste verboden net voor de aanvang van de wedstrijd.

 
Wereldkampioenschap verstoppertje spelen

Bent u een krak in uzelf te verstoppen voor de baas op het werk? Dan is misschien het Hide-and-Seek-wereldkampioenschap iets voor u. Dit verstoppertje spelen voor pro’s werd onlangs nog gehouden in het Italiaanse Nascondino. Dit is een verlaten stadje en bijgevolg het perfecte decor om uzelf in te verschuilen. Fervente beoefenaars ijveren al jaren om hier een Olympische discipline van te maken. De vraag die u dan moet stellen is: komt de gouden medaillewinnaar wel opdagen voor zijn eigen uitreiking?

 
Wereldkampioenschap snuiven

Mensen die op een agressieve manier verdacht poeder opsnuiven worden zelden kampioenen genoemd, tenzij u meedoet aan de World Snuff Championships. Al 18 jaar gaat dit WK door in het Duitse Peutenhausen. Degene die het meeste snuiftabak door zijn snuit kan jagen in één minuut tijd, mag zich uitroepen als winnaar. Of dit gezond is, dat is dan weer een andere kwestie.

 
Wereldkampioenschap badkuip-racen

Wilt u eens iets anders doen in uw badkuip dan met een eendje spelen? Waarom dan er niets eens mee racen? In juli is er elk jaar namelijk in het Canadese Nanaimo de World Bathtubbing Championship. Deelnemers bouwen hun badkuip om tot een weergaloze speedboot. Alleen niet de badstop vergeten in te steken vooraleer u vertrekt.

 
Wereldkampioen Bedracen

Bent u verslaafd aan slapen en geraakt u met alle moeite van de wereld nauwelijks uit het bed? Dan schuilt er misschien een kampioen in u! Zo dingen elk jaar in Knaresborough, North Yorkshire 90 teams voor de titel Wereldkampioen Bedracen. Zes personen die het bed moeten duwen en een inzittende. Toch best niet uitproberen met een waterbed.

 
Wereldkampioen masturberen

Masturbate-a-thon. Tja, dat woord zegt het allemaal en we laten er liever ook geen beelden van zien. Het doel van deze wedstrijd: zolang mogelijk pietje trek doen zonder te ejaculeren. Het record staat op naam van de Japanner Masanobu Sato, hij hield het maar liefst 9 uur en 58 minuten vol. We kunnen dit record met gemak breken, maar we hebben geen zin om zolang aan onze schoonmoeder te denken.

 
Wereldkampioenschap luchtseks

KLIKKEN op eigen risico zouden we zo zeggen.

 
Belgisch Kampioenschap Curryworsten Eten

Bij het verorberen van één of twee curryworsten vliegt de broekknoop bij ons al open. Dus de gedachte alleen al dat we in een uur tijd veertig stuks naar binnen spelen, doet ons al naar de dichtstbijzijnde plee hollen. Nochtans, dat is het record dat u moet breken wilt u voortaan door het leven gaan als Belgische Kampioen Curryworsten eten. Dus eventjes herhalen : dat zijn dus veertig curryworsten van elk honderd gram en achttien centimeter lang in zestig minuten tijd. Daar zou zelfs Hot Marijke zich niet aan wagen.

Het evenement, bedacht door Jeugdhuis ‘t Perron in Testelt, begon als een grap maar groeide uit tot een ware competitie.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."