De verfilming van de comic Spawn uit 1996 is een film die behoort tot de categorie ‘zo slecht dat hij goed is’.

Slecht acteerwerk, slechte special effects, slechte muziekeffecten. Alles was gewoon slecht. En toch… kan je niet stoppen met kijken. Misschien kwam het door acteur John Leguizamo die als Violator, de creepy clown uit de hel die scheten laat, de show steelt? Op de dvd-hoes van deze film staat trouwens “the special effects movie of the year’. Een stoute bewering, als je weet dat hetzelfde jaar ook Independence Day en Twister op het filmpubliek werd losgelaten. De film heeft inderdaad de lelijkste geanimeerde duivel ooit, dat wel.

Kortom: tijd voor een reboot en een goede deze keer. Dat moet wel lukken, want in de regisseursstoel zit niemand minder dan Todd McFarlane, de bedenker van de legendarische comic. De anti-superheld Spawn zal gespeeld worden door Jamie Foxx.

McFarlane heeft alvast het volgende laten weten aan zijn fans: “De film wordt duister, krijgt een R-rating. Als Deadpool en Logan dat mogen zijn, kunnen wij dat ook. Het wordt duister en het wordt gruwelijk. Ook het succes van The Joker heeft alles verandert. Spawn wordt net even spannend en griezelig”.

McFarlane is ook de geestelijke vader van Venom, wiens verfilming  een groot succes bleek te zijn, dus we duimen alvast voor de reboot.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."