Zijn contract loopt alvast af.

“Ik weet nog niet of ik hier nog wel ben volgend jaar”, liet Hamilton zich ontvallen in de persconferentie na afloop van de door hem gewonnen Grand Prix van Emilia-Romagna. De coureur met de grote mond en de ophefmakende ‘Black Live Matters’- spreuken op mondkapjes en T-shirts, wil ons doen geloven dat het genoeg is geweest. Het enfant terrible van de autosport heeft maar liefst 263 races gereden, won 93 GP-zeges en 7 wereldtitels.

Zijn uitspraak is gelinkt aan het gerucht dat teambaas Toto Wolff een stap terug zet bij Mercedes. Wolff is sinds 2013 teambaas van de kampioensformatie en kwam dus gelijktijdig binnen met Hamilton. De grote successen vierden ze samen.

Het zou een vroeg afscheid zijn. Hamilton is nog maar 35. Alain Prost was 38 toen hij zijn stuur aan de kapstok hing en Michael Schumacher zong het uit tot op zijn 43ste.

Maar wordt de soep wel zo heet gegeten als ze wordt opgediend? Het zou best wel eens kunnen dat Hamilton de pers een beetje plaagt. Maandag bluste Wolff het vuurtje alvast door tegen Motorsport.com te verklaren dat het alleen nog een kwestie is van contracten tekenen. De vraag is dus niet of Hamilton bijtekent, maar voor hoelang.