Pleegde Ari Behn zelfmoord omdat Kevin Spacey een boodschap voor hem had?

Enkele dagen geleden bracht Kevin Spacey (60) een lugubere kerstboodschap op zijn YouTube-kanaal. Een dag later wordt de zelfmoord van van Behn meegedeeld door de Noorse koninklijke familie. Ari Behn was de ex-man de Noorse prinses Märtha Louise en zou – naar eigen zeggen – in 2007 het slachtoffer zijn geweest van Kevin Spacey. Volgens Behn had die zijn geslachtsdelen vastgepakt tijdens een feestje ter ere van de Nobelprijs voor de Vrede.

Zijn zelfmoord meteen na de boodschap van Spacey doet vragen rijzen. In het filmpje doet Spacey enkele cryptische uitspraken. “De volgende keer dat iemand iets doet dat je niet leuk vindt, kan je in de aanval gaan of kan je jezelf inhouden en het onverwachte doen. Je kan ze doden met vriendelijkheid”, aldus Spacey bij de open haard. “Jullie zouden nooit het ergste geloven zonder bewijzen, toch? Jullie zouden nooit een overhaast oordeel vellen zonder feiten, toch? Hebben jullie dat gedaan? Nee, jullie niet. Jullie zijn slimmer dan dat.”

Behn is de tweede beschuldiger tegen Spacey die overlijdt. Eerder werd een zaak tegen de acteur geseponeerd omdat het slachtoffer dat de klacht had ingediend, plotseling was gestorven.