Zie jij wat er mis is met deze Bentley Continental? (foto’s)

Het is geen Bentley Continental. En hij is ook nog eens veel te duur.

Er zijn tamelijk wat peperdure auto’s op de wereld. Auto’s die, door hun krankzinnig hoge prijs, slechts door een heel select publiek kunnen aangeschaft worden.

Wie toch zo’n exoot wil maar er zich geen kan permitteren, heeft twee mogelijkheden. Ofwel blijft-ie verder dromen en neemt hij in het werkelijke leven genoegen met een ‘gewone’ auto. Ofwel bouwt hij een replica, waarvan dit Lamborghini-achtig gedrocht een mooi voorbeeld is.

Je kan natuurlijk een replica ook zo waarheidsgetrouw mogelijk maken, en daar is deze Bentley Continental replica een mooi voorbeeld van. Wie ervoor of erachter staat, die moet al heel goed kijken om te zien dat het om een nepding gaat. Aan de zijkant zie je wel een beetje wat er onderhuids zit – een Chrysler Sebring – maar ook in het interieur werd heel wat werk gestoken. Het stuur en het Breitling klokje bijvoorbeeld, zijn van een echte Bentley.

Het nadeel aan zo’n nauwkeurige replica? Er wordt niet alleen veel tijd ingestoken, maar ook een berg centen tegenaan gesmeten. De eigenaar van dit exemplaar, vraagt er 85.000 dollar voor om er niet al te hard zijn broek aan te scheuren.

85.000 dollar, dat komt ongeveer overeen met 75.000 euro. Voor dat geld heb je, als je een beetje uitkijkt, een echte Bentley Continental. Een exemplaar met een dikke, 560pk sterke W12 onder de kap die de achterwielen aandrijft, in de plaats van een V6 die 203 tamme knollen richting voorwielen stuurt.

2

Image 2 of 14

Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More