Humor is subjectief. Waar de één pijn in zijn buik van krijgt van het lachen, zit de ander stoïcijns voor zich uit te kijken.

Maar we kunnen veilig stellen dat het onderstaande filmpje wel getuigt van zeer weinig smaak. We lieten een tijdje geleden al weten waarom een handvol Ghanese dansende kistendragers uitgeroepen zijn tot meme van 2020. Zij die dachten dat de Dancing Coffin meme ondertussen een stille dood is gestorven, hebben het wreed mis.

Dat bewijst de volgende TikTok-video. De uploader krijgt momenteel bakken kritiek over zich heen, omdat hij de spot drijft met de honderdduizenden slachtoffers die de besmetting van het coronavirus niet hebben overleefd.

In de video zien we hoe vier zorgverleners een gevulde lijkzak dragen doorheen een ziekenhuis met in het groot de letters COVID 19 erop besmeurd. TikTok wordt momenteel overspoeld met dansende mensen uit de zorgsector, maar deze zijn meestal onschuldig van aard en dienen als een soort uitlaatklep voor de helden van deze tijd.

Maar dit filmpje getuigt gewoon van slechte smaak, aldus het hele internet. Al duikt er hier en daar een eenzame stem op die de verplegers verdedigt. “De lijkzak moet het virus zelf voorstellen en niet een overleden persoon”, klinkt het.

Aaaah, zeg dat dan meteen. Niettemin, vier zorgverleners, een ‘lijk’ en een filmer, en niemand die dacht dit wel eens een slecht idee zou kunnen zijn?

 
 

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."