Er lopen mensen op deze aardbol rond die nogal raar doen, of er nogal raar uitzien. Daarenboven stelt menig mens zich de vraag: bestaat er buitenaards leven? Tel die twee bij mekaar op en u kan zich terecht afvragen: zijn er aliens onder ons?

Natuurlijk niet, want

Omdat ze hier niks te zoeken hebben, natuurlijk! Het blijft er serieus tegenzitten in het midden oosten, de spanningen tussen Rusland en ‘het westen’ stijgen, de Chinezen zoeken ambras met Japan omwille van enkele vierkante meters land: de wereld is in oorlog. Daarbij komen nog overbevolking, de ontbossing van het Regenwoud, kernrampen, de opwarming van de aarde, een zeespiegel die daardoor weldra onvermijdelijk zal stijgen, extremer wordende weersomstandigheden en ‘artiesten’ als Justin Bieber. De aarde gaat stilaan naar de verdoemenis en als die aliens dan toch zoveel slimmer zijn dan wij, dan hebben ze ook het verstand ver hier vandaan te blijven.

Bovendien is er voormalig Belgisch ufo-expert Marc Broux. Dertig jaar lang lang geloofde hij dat de aarde geregeld bezocht werd door buitenaards leven, tot hij tot volgende conclusie kwam: “Ik heb dertig jaar in onzin geloofd.” De reden waarom hij zijn geloof verloor? De ufomeldingen die gedurende dertig jaar binnen kwamen, waren volgens hem veel te verschillend. Er zouden veel meer types van ufo’s zijn dan automerken, en dat kan volgens hem niet. Da’s een sluitend bewijs, toch? Broux looft sindsdien een beloning van 125.000 euro uit aan diegene die hem een alien op aard kan laten zien, maar tot op heden is niemand daar in geslaagd.

Toch wel, want

8 juli 1947, nabij Roswell in de Verenigde Staten. Een wel heel erg vreemd tuig valt er keihard uit de lucht. Meerdere getuigen zien hoe Amerikaanse militairen verschillende buitenaardse lijken bergen. De wereldpers smult van het nieuws. Later wordt het bericht afgezwakt: het was geen gecrashte ufo, maar slechts een weerballon. Wanneer er geopperd wordt dat zo’n weerballon er toch wel heel anders uitziet, komt de Amerikaanse luchtmacht met nog een ander verhaal op de proppen. Het was een héél speciale spionageballon, waarmee ze de de Russische vorderingen op nucleair gebied bespieden.

Vervolgens werd het een jaartje of dertig stil rond de ‘Roswellcrash’, tot enkele officieren van het Amerikaanse leger naar buiten kwamen met beelden waarop duidelijk aliens te zien zijn. Ze lieten zelfs de beelden onderzoeken op echtheid door een historicus van fotografiegigant Kodak.

Als aliens bijna 70 jaar geleden ufo’s konden bouwen die crashten, dan kunnen ze nu allicht wel exemplaren in elkaar knutselen die dat niét doen. Bovendien ‘weet’ Sun Shili, een Chinees ex-kabinetslid, dat er buitenaardse wezens incognito onder de aardse bevolking leven. Die aliens vermommen zich volgens hem als mensen om meer over ons te weten te komen. Over hoe hij aan die info komt, zwijgt hij in alle talen. Zelfs in het Chinees.

 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.