Millennials – jongeren tussen 18 en 34 jaar – spenderen geld aan andere zaken dan hun ouders. Bank of America vergeleek de geldtransacties van de afgelopen twaalf maanden.

De bank verdeelde zijn klanten in vier demografische groepen. Uit het onderzoek blijkt dat millennials – momenteel de grootste demografische groep – liever geld uitgeven aan ervaringen. Babyboomers – de oudere groep – kopen liever spullen.

Jongeren gaan veel meer op restaurant in vergelijking met de oudere groepen. Zij spenderen dan weer veel meer geld in de supermarkt. Een mens moet nu eenmaal eten.

Het gros van de millennials besteedt de rest van zijn centen aan elektronica, hobby’s en kleding. De oudere generaties vindt u dan weer terug in meubelwinkels en doe-het-zelfzaken. Zij geven vlot geld uit aan meubels en bouwmateriaal. De oudere groepen kopen meer medicijnen, maar dat is niet onlogisch.

We wisten al dat millennials langer bij de ouders blijven wonen. De oudere generatie vindt dan weer dat jongeren niet genoeg geld sparen om zelf een huis te kopen. De uitkomst van de onderzoeken lijkt dat te bevestigen.