Analist Ming-Chi Kuo heeft in het verleden al meermaals bewezen dat hij een betrouwbare bron is als het over Apple-geruchten gaat. Het is dus best wel de moeite om hem in het oog te houden. Kuo liet onlangs weten dat de iPhones van dit jaar lager geprijsd zullen zijn dan verwacht.

Kuo heeft een schattingen gemaakt van de iPhone-prijzen. Die zijn gebaseerd op gelekte informatie waarvan hij de bronnen natuurlijk niet wil vermelden. We willen nog meegeven dat het de prijzen voor de Amerikaanse markt zijn. Zo kost een iPhone X (64GB) in Amerika zo’n 850 euro, terwijl u bij ons toch al zo’n 1.159euro moet betalen voor het toestel.

Volgens Kuo zou de nieuwe iPhone X met een 5,8 inch-scherm tussen de 679 euro en 763 euro gaan kosten. Amerikanen zouden dus in het beste geval zo’n 170 euro minder gaan betalen voor een iPhone X. Het Plus model, met 6,5 inch scherm, zou tussen de 763 euro en 848 euro gaan kosten. Voor het derde budgetmodel met een 6,1 inch LCD scherm zou u nog tussen de 509 euro en 594 euro moeten betalen.

Volgens Kuo past Apple zijn prijzen aan omdat gebruikers niet meer geneigd zijn zoveel neer te tellen. Of Kuo zijn voorspellingen weer correct zijn weten we pas na de zomer. U kunt alvast beginnen sparen!