Jongens en meisjes, dames en heren: wees voorzichtig met het versturen van naaktfoto’s.

Officieel lieten Sean, Peter en Stan zich vangen door een catfish. Een onbekende man of vrouw deed zich voor als razend knappe vrouw, en kreeg de drie BV’s zo ver dat ze rukfilmpjes van zichzelf verstuurden. De filmpjes zouden achteraf gebruikt geworden zijn om de heren af te persen.

Nu dachten wij dat je niet bepaald het scherpste mes in de schuif bent als je jezelf laat vangen door zo’n catfisher, maar enkele ‘specialisten’ hebben in Vlaanderens belangrijkste kranten uitgelegd dat iederéén zich kan laten vangen aan zo’n bedrieger. ‘t Zal zo wel zijn zeker? Wij zitten alvast te wachten tot er een BV is die verklapt dat-ie de erfgenaam is van een steenrijke Afghaanse prins – maar dat hij via Western Union eerst wat centjes moet overmaken om aan dat fortuin te geraken.

Dat je niet alleen voorzichtig moet zijn met het versturen van naaktfoto’s en -video’s naar catfishers, maar ook naar iemand waarmee je een relatie hebt, daar kan Myla dan weer over meespreken.

“Ik had twee maanden een relatie met Gunther, toen het land plots in lockdown ging”, zo vertelt ze ons. “Mochten we nu wat dichter bij elkaar gewoond hebben, dan hadden we mekaar waarschijnlijk wel stiekem blijven zien, maar ik woon in Sint-Truiden en hij is van Aalst. Het risico was te groot.”

“We WhatsAppten veel met mekaar. En ja, af en toe werden we wel eens gezamenlijk heet. Dan deden we aan sexting. Het gebeurde soms dat we onszelf verwenden en naar elkaar keken via livestream. Maar het gebeurde ook dat we elkaar hete foto’s stuurden.”

“Zo stuurde ik een keer een foto naar Gunther, waarop te zien was hoe ik naakt in de zetel zat. Ik probeerde zo zwoel mogelijk in de lens te kijken, terwijl ik mijn benen een beetje open hield. Ik schreef erbij dat ik erover fantaseerde hoe hij me likte.”

Twee dagen later kreeg ik een WhatsAppje aan van een voor mij onbekend nummer. Het was een foto. Op die foto was een tablet te zien, waarop mijn naaktfoto geopend was. Over de tablet was, hoe zal ik het zeggen, duidelijk iemand klaargekomen.”

“Ik natuurlijk in alle staten naar Gunther gebeld. Om een lang verhaal kort te maken: blijkbaar was meneer er fier op zo’n ‘snelle griet’ als ik als vriendin te hebben. Om met mij te stoefen, had hij die foto’ naar enkele vrienden doorgestuurd.”

“Volgens hem moest ik dat aanzien als een compliment, maar zo zag ik het niet. Zijn vrienden die masturbeerden op mijn opengesperd geslacht: kotsmisselijk werd ik ervan. Letterlijk: ik was er even zo ziek van dat ik echt moest overgeven.”

“Daarom wil ik jullie lezers deze goede raad geven. Dat Stan, Peter en Sean in de val van een catfish gelopen zijn, daar geloof ik niet in. Volgens mij zijn die mannen wel slimmer dan dat. Het zal wel iemand geweest zijn die ze beter kenden, of beter dachten te kennen. Maar je moet ook oppassen met het versturen naar naaktfoto’s of -filmpjes naar iemand die je kent. Ook al gebeurt dat in alle vertrouwen: je kunt nooit iemand helemaal vertrouwen. Daar kan ik over meespreken.”

 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.