Het reilen en zeilen van bekende Vlamingen wordt op de voet gevolgd. Dat is enerzijds goede promotie voor deze acteurs, zangers, modellen en andere populaire artiesten, anderzijds worden ze vaak geconfronteerd met fotografen en andere (riool) journalisten die ze geen moment rust gunnen. Dus moeten BV’s slimme manieren verzinnen om toch nog een beetje privacy te behouden. Met moderne middelen is er veel mogelijk, tegen een smart home met domotica kan zelfs een luxe zoomlens niets beginnen. In dit artikel kijken we naar technologische vernieuwingen waar jij als OV’s (Onbekende Vlamingen) ook je voordeel mee kunt doen.

Wat zijn paparazzi?

In de film “La Dolce Vita” uit 1930 kwam een opdringerige persfotograaf voor met de achternaam Paparazzo. Tegenwoordig worden fotografen die zonder toestemming foto’s maken van beroemdheden paparazzi genoemd. Ze krijgen vaak veel betaald voor exclusieve foto’s van beroemdheden in privésituaties. De grens van wat daarbij toelaatbaar is wordt niet door iedereen op dezelfde plek gelegd. De dood van prinses Diana wordt zelfs voor een deel toegeschreven aan deze aasgieren. Met name pottenkijkers die meekijken in de huiskamer van bekende Nederlanders worden doorgaans niet gewaardeerd.

Hoe beschermen BV’s hun huis tegen pottenkijkers?

Jouw huis is jouw paleisje, het maakt daarbij niet uit of het een kasteel is of een klein appartementje op tien hoog. Je kunt best wat leren van de high tech-oplossingen die BN’ers inzetten om hun villa te beschermen tegen ongenode gasten. En deze oplossingen zijn ook helemaal niet zo kostbaar, daar heb je helemaal geen artiestensalaris voor nodig.

Verduisterende gordijnen

Zelfs met een enorme tuin voor de deur kan een persfotograaf met een zoomlens gewoon door de vitrage heen kijken. Dat mag niet, maar voor een flink pak geld durven sommige paparazzi dit risico best te nemen. Daarom hangen de celebs gewoon verduisterende gordijnen op met elektrische gordijnrails.

Waarom zijn verduisterende gordijnen ook iets voor jou?

Omdat bedienbare gordijnen meer privacy bieden, en je hebt zo complete controle over het licht in de kamer. Zeker op de slaapkamer van de kinderen is het een enorme uitkomst als ze naar bed moeten gaan voordat de zon onder is.

Alarmsysteem

Een jengelend alarm als er iemand in de buurt van het raam komt is leuk, maar een slim alarmsysteem kan nog veel meer. Zo kan het alarm ook op afstand afgaan, wanneer je als VIP achter de coulissen in de make-up zit bijvoorbeeld. Even de beveiligingsdienst bellen en dan het podium op.

Waarom is een alarmsysteem ook iets voor jou?

Naast geluid of lichtflitsen kun je ook op jouw smartphone een notificatie ontvangen. Met huisdieren is het mogelijk om deze uit te sluiten van alarmering dankzij beeldherkenning. Zelfs op vakantie in Nieuw Zeeland word je bij onraad op de hoogte gesteld en kun je de buren inlichten.

Omheining met IP-camera’s

Een groot hek is een must voor beroemdheden, met draadloze IP camera’s leg je ook vast wie er graag even overheen piept. Dat maakt het de politie een stuk eenvoudiger om de overtreder op te sporen. Naast camera’s op afstand zijn er videodeurbellen die je op afstand kunt gebruiken met tweeweg-communicatie. De beller denkt dat de VIP thuis zit, terwijl deze in het geheim een bruiloft viert op Aruba. “Ja, ik wil maar nee, ik doe eventjes niet open!”

Waarom zijn IP-camera’s ook iets voor jou?

Ten eerste omdat een draadloze camera veel makkelijker is dan een beveiligingscamera met draad. Vervolgens omdat je er bewijsmateriaal mee kunt verzamelen. Naast inbraakpreventie kun je er ook de tuin mee in de gaten houden als je op kantoor zit. Zit de kat van de buren weer in de zandbak van Catharina-Amalia, Alexia en Ariane?

Veel licht om de woning

Artiesten staan graag in de schijnwerpers, paparazzi liever niet. Licht schrikt deze gasten direct af. Met de huidige generatie LED-verlichting kun je de tuin in licht baden met minimale impact op de energierekening. Ook leuk voor een poolparty in de avonduren!

Waarom is veel licht om de woning ook iets voor jou

Ook inbrekers gaan op de vlucht als er plotseling een schijnwerper in hun ogen schijnt. Met bewegingssensoren gaan de lampen pas aan wanneer dat nodig is. Dat geldt trouwens ook voor jezelf. Als je thuis komt gaat de lamp voor de deur aan, je kunt zelfs de lampen in huis automatisch laten activeren als het donker wordt.

(Geschreven door Danny)