Hollywood, filmliefhebbers en wij missen Paul Verhoeven.

De Nederlandse regisseur wist klassieke sci-fi-films uit zijn hoed te toveren zoals Robocop, Total Recall en Starship Troopers die na zoveel jaren nog steeds vermakelijker zijn dan de inspiratieloze troep die Hollywood tegenwoordig uitkotst. Zelfs op gebied van spannende erotiek, wist hij met Basic Instinct menig videorecorders naar de vaantjes te helpen wegens het veelvuldig terugspoelen en pauzeren van één bepaalde ondervragingsscène.

Maar iedereen begaat weleens een flater in zijn leven, in het geval van Verhoeven was dit  de flop Showgirls uit 1995. Maar was de film echt zo slecht als critici beweren? Toegegeven, de acteerprestaties overstegen niet het niveau van een Gert & Samson-aflevering.  Maar Showgirls toonde wel genadeloos de waarheid hoe het leven er aan toe gaat in een plastic city als Las Vegas.  De stad waar alles draait om showbizz staat hier symbool voor een afvoerputje, waar niet langer ruimte is voor genade of zwakte.

Er zitten erg veel borsten in de film.  Maar even voor de duidelijkheid: deze film gaat over dan ook over de showgirls van Las Vegas. Tijdens de echte optredens van deze dames in Las Vegas, zie je ook niet anders.

Beetje hypocriet dan van de Amerikaanse censuur om de tv-versie van deze film dan volledig te strippen van haar naaktheid.

Hoe ze dit deden? Niet met zwarte balkjes, maar door de meest belachelijk slechte CGI-lingerie toe te voegen, die je ooit hebt gezien.

Je zou als Sharon Stone, voor minder je benen sluiten.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."