Onmogelijk dat AA Gent morgen tegen AS Roma verliest.

Ongelooflijk maar waar, Ben in volledig buffalo indiaan pak naast de paus voor duizenden mensen… zegt er ne Chinees naast mij in gebrekkig Engels (vrij vertaald); diene in da wit kleed naast Ben wie es da?” Dat lezen we op de Facebook van Kristof De Mol die samen met de supportersclub van AA Gent in Rome is voor de wedstrijd van morgen tegen de Romeinen. Het olijke duo had wonder boven wonder – laten we de plaatselijke beeldentaal gebruiken – een audiëntie versierd bij de heilige vader.

Benjamin Bundervoet – die we kennen van ‘Komen Eten’ en als broer van Elise Bundervoet – is de vleesgeworden mascotte van AA Gent. De Buffalo-indiaan zeg maar. In Gent kijkt niemand er van op wanneer hij met zijn pluimen door het stadion danst. Bij de paus is dat even anders. Ten minste dat dachten ze.

Benjamin slaagde er in om de hand van de paus te schudden. “Wat een ongelofelijk moment. Over mijn blauwe pluimen stelde hij geen vragen. Misschien dacht hij dat ik een echte indiaan was”, zegt Bundervoet. De paus is er overigens zelf niet vies van om zichzelf in flashy gouden outfits te verkleden.

Missie geslaagd dus. De Buffalo’s hebben de zegen van de grote baas. Spelen en winnen morgen tegen AS Romais hiermee herleid tot een formaliteit.

foto’s: Twitter