Zo ging het er aan toe achter de schermen van allereerste Mortal Kombat (video)

In 1992 bestond er nog zoiets als videogame-speelhallen .

Altijd zaten daar wel jongeren vastgelijmd aan een welbepaalde videokast. Die waar kreten uitkwamen als ‘Get over here!’ en ‘Fatality!’

Personages die hevig bloedden, afschuwelijke verminkingen en stoten tegen edele delen waardoor men tot in Beieren de klokken hoorde luiden. Dat was nooit gezien in die tijd. De videogame Mortal Kombat groeide uit tot een multimediafenomeen met verschillende sequels, films, tv-reeksen en comics tot gevolg. Ook de klassieke 90’s technosoundtrack is nog steeds hip, mede dankzij Maurice ‘Praga Khan’ Engelen.

Wat dit spel deed opvallen tussen alle andere verkrijgbare games, was het uitbundige geweld. Dat werd nog eens extra in de verf gezet door de meer realistische, gedigitaliseerde beelden. Harten die uit het lijf werden gerukt, onthoofdingen, verbrandingen: variatie genoeg.

Nog een leuk weetje: de setting van het spel was geïnspireerd op actiefilms van helden als Bruce Lee en Jean-Claude Van Damme. Oorspronkelijk zou een gedigitaliseerde versie van die laatste zelfs de hoofdrol spelen, maar die deal ging uiteindelijk niet door.

Beneden zie je de oorspronkelijke beelden die werden gebruikt om de acteurs in het spel te integreren.

Herken je nog alle bewegingen?

Lees ook: 

Deze onuitgebrachte Mortal Kombat-kloon heeft maar liefst 2196 fatalities

 
 
Lees ook
Reacties
Laden...

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More