Al kan de schuld ook bij de Vlaamse Overheid gelegd worden natuurlijk.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en het FANC (Federaal Agentschap voor Nucleaire Controle) liggen momenteel in de clinch met Google. Het ministerie heeft namelijk gevraagd om de luchtbeelden op Google Maps van de kerncentrale van Doel te blurren.

De reden? Meneren – en/of mevrouwen – met minder goede bedoelingen kunnen de beelden makkelijk terugvinden op het wereldwijde web, waardoor dit een risico zou vormen voor aanslagen. Google liet echter al weten dat ze niet van plan zijn om de beelden te blurren.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken en FANC zijn niet van plan om het zo te laten. Die beelden moéten geblurd worden en daarmee basta. Momenteel zoeken ze naar manieren om Google juridisch te dwingen de kerncentrales van Doel en Tihange te censureren. Logisch ook: er moest maar eens een terrorist op ideeën komen.

Maar weet je wat minder logisch – en eigenlijk zelfs idioot – is? De Vlaamse overheid heeft de website Geopunt Vlaanderen, waarop je de kaart van Vlaanderen tot in detail kunt bekijken. Met een simpele druk op je muisknop, kan je die kaart omzetten in satellietbeelden. En je kan ook inzoomen op de kerncentrale van Doel. Haarscherp én ongeblurd.

Beeld van Google:

Beeld van Geopunt Vlaanderen:

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.