Als de situatie niet bestaat, dan fiksen ze die zelf wel met behulp van een fotoshop-kluns.

Op VIER is het programma ‘Huizenjagers’ alweer gestart. Het programma, simpel uitgelegd: er zijn mensen die op zoek zijn naar een nieuwe woonst, en er zijn makelaars die hen aan het perfecte pand helpen.

Natuurlijk moeten zij die willen verhuizen, daar wel een geldige reden voor hebben. Gezinsuitbreiding, zagende buren, alle dagen hondenpoep op de stoep, weten wij veel wat.

Van een koppel uit Genbrugge, legde dinsdagavond vrouwlief Kaat uit waarom ze wilden verhuizen: “Ik ben heel stralingsgevoelig, en aangezien onze huidige woning omsingeld is door zendmasten, ben ik om gezondheidsredenen genoodzaakt om te verhuizen. Het is dus heel belangrijk dat er geen zendmasten of hoogspanningsmasten in de nabije omgeving van onze nieuwe woonst staan.” Gedurende zowat de ganse aflevering, jammert Kaat ook hoeveel hartkloppingen en andere ongemakken die masten haar wel bezorgen.

Wij kregen een mail toe van iemand die in dezelfde straat – Robert Rinskopflaan in Gentbrugge – woont en die mens vertrouwde ons toe: “Die beelden van VIER zijn nep, er staan daar helemaal geen masten.” Iemand anders liet weten: “Als die masten daar zouden staan, dan zou één ervan exact in mijn tuin staan. Ik ben net voor alle zekerheid nog gaan kijken: die staat er niet.”

Toen we vanochtend de beelden opsnorden, viel het ons op dat die masten er in inderdaad maar knullig stonden opgesteld. Let vooral op die rechtse: die zweeft boven de brug want komt niet onder de brug uit. Bovendien lijken de kabels, die er normaliter tussen zouden moeten hangen, te ontbreken. Even snel over en weer naar Gentbrugge rijden leek ons net een zendmast te ver, maar gelukkig bestaat er ook zoiets als Google Maps. En inderdaad: op de beelden – die overigens van dit jaar zijn – zijn die masten helemaal niet te zien…

 
 
 
 
 
 
 
 

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.