Het leek eigenaardig, maar er blijkt nu een logische uitleg voor.

Op 10 november zagen we iets op Twitter passeren. Een man die in het VRT-journaal uitlegt dat hij twee stembrieven kreeg, zat een week later nog eens in het VRT-journaal te getuigen over zijn ervaring als proefpersoon voor het corona-vaccin. De man droeg exact dezelfde outfit. Er werd gespeculeerd dat het een ‘nepgetuige’ zou zijn. Het bericht werd gretig gedeeld, en er waren zelfs politici van mening dat de VRT een heel klein beetje valsspeelde.

Wij vroegen aan VRT hoe zoiets kon, maar we kregen geen antwoord op onze vraag. Op 11 november vroegen we ons bijgevolg af: maakt de VRT ons blaasjes wijs?

Op 15 november – gisteren dus – leerden we alsnog hoe de vork aan de steel zat middels een publicatie op de VRT-website.

Chris Shawn werd geïnterviewd omwille van zijn twee stembrieven. Tijdens dat interview vertelde hij, dat hij ook nog proefpersoon was voor het vaccin.

Dat stukje over het coronavaccin werd er op 30 oktober uitgeknipt, vanwege ‘niet relevant’. Toen ze op 9 november een reportage maakten over het vaccin, besloten ze dit weggeknipt stukje hier bij te voegen.

“Toeval bestaat.” zo luidt de conclusie. “Het is mogelijk dat één van de 44.000 testpersonen ook twee stembrieven krijgt.” En zo hebben we – met vertraging – toch nog een onrechtstreeks antwoord op onze vraag van 10 november.

(Foto: VRT)

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.