Ons intieme leven blijft onderzoekers fascineren. Zo ook de duur van de daad en hoe lang een gemiddelde vrijpartij zou moeten duren. Gelukkig zijn er voldoende mensen die daar open en bloot over willen praten.

Zo gaven 152 hetero-koppels uit Canada met alle plezier wat meer uitleg over de ideale duur van de liefdesdaad. De dames gaven de onderzoekers mee dat de geslachtsgemeenschap meestal zo’n volle zeven minuten in beslag neemt. Het voorspel duurt net iets langer, ongeveer elf minuten. Mannen gaven aan dat een vrijpartij meestal acht minuten duurt en het voorspel zo’n dertien minuten. Met andere woorden: de koppels denken dat het minnespel – zonder het voorspel – meestal tussen de zeven en acht minuten duurt. Uit een eerder onderzoek bleek dat de werkelijke gemiddelde duur zo’n 5,4 minuten is.

Maar hoe lang zouden we graag hebben dat het rollebollen duurt? De vrouwen zouden graag hebben dat het voorspel negentien minuten duurt en de daad zelf zo’n veertien minuten. De mannen zeiden dat ze het liefst achttien minuten aan elke activiteit zouden willen besteden. Een gemiddeld gewaardeerde vrijpartij rond je dus best af tussen drieëndertig en zesendertig minuten.

In ieder geval wil dit zeggen dat beiden graag wat langer plezier tussen de lakens zouden beleven. Natuurlijk wil dit niet zeggen dat we vanaf nu een chronometer naast ons bed moeten zetten . Af en toe een vluggertje en een andere keer weer een lange intense vrijpartij moet ook kunnen.