Ook in de VS is er een nieuw schooljaar van start gegaan.

Zo heeft de Edison High School in Stockton, Californië de laatste tijd constant af te rekenen met vechtende pubers binnen en buiten de schoolmuren. Er zijn in een maand tijd al meer vuistslagen uitgedeeld dan er schaamharen te tellen zijn op de speelplaats. Dit tot grote ergernis van vele ouders, die beweren dat directie en leerkrachten niet willen of beter gezegd niet durven ingrijpen.

Deze week was het weer zover. Twee snotneuzen geraakten slaags en iedereen stond erbij en keer ernaar. Waar ze niet op hadden gerekend, was de aanwezigheid van oud-leerling en marinier Josue Valdez Sarmiento. Hij was toevallig op school om leerlingen warm te maken voor een carrière bij de United States Marine Corps.

Geen gepamper, geen moment van bezinning of praten over gevoelens en vooral geen aarzeling, wanneer het aankomt op Sarmiento zijn manier met het aanpakken van lastige tieners. Met één bodyslam, slaagt hij erin beide tieners het gras te doen maaien met hun voortanden. 

Zijn actie wordt momenteel onderzocht door de The Stockton Unified School District, want een klacht voor slagen en verwondingen zit er dik in voor de marinier. Terwijl nu net vele ouders het op de sociale media voor hem opnemen en beweren dat dit de enige manier is om de jeugd van tegenwoordig te doen luisteren. Namelijk met de harde hand.

Eén ding is zeker: deze soldaat wil je echt niet als leerkracht lichamelijke opvoeding.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."