We weten allemaal dat er wel eens wat wordt gefaked in de slaapkamer. Uit een onderzoek van Cosmopolitan onder 2.300 vrouwen komen enkele interessante cijfers naar voor. Wat blijkt? Er worden wel wat vrouwelijke orgasmes gefaket.

Wanneer we met een dame tussen de lakens belanden hopen we natuurlijk dat onze bedprestaties indrukwekkend genoeg zijn zodat we beiden een niet te evenaren hoogtepunt kunnen bereiken. Maar uit het onderzoek blijkt dat tweeënzeventig procent van de vrouwen vinden dat hun bedpartners voornamelijk naar hun eigen hoogtepunt toewerken. Volgens de dames durven mannen de vrouwelijke behoefte wel eens uit het oog te verliezen.

Zo’n zevenenzestig procent van de ondervraagde vrouwen geeft toe dat ze wel eens een orgasme hebben gefaket. Een derde van de vrouwen zegt dit te doen om de gevoelens van de desbetreffende bedpartner te sparen. Er is ook zo’n zevenentwintig procent die een orgasme faken omdat ze zo de seks sneller willen beëindigen. Auwch!

De vrouwen uit het onderzoek vertellen ook dat voor hen een climax bereiken niet altijd een prioriteit is. Zevenenvijftig procent zegt dat ze bijna iedere keer klaarkomt tijdens het vrijen. Vijftig procent van de vrouwen die geen hoogtepunt bereiken zeggen dat ze vaak op het randje zitten, maar er net niet geraken. Zo’n vijfendertig procent geeft onomwonden toe dat de bedpartner er gewoon niet in slaagt ze te laten klaarkomen.

Seksuologen raden aan om in het bed af en toe ook eens rustig met je partner te praten en zo ontdekken hoe je gezamenlijk een happy ending kan bereiken. Succes!