We moeten nog wachten tot 2020 om te zien of het vervolg op Wonder Woman even succesvol zal zijn. Maar één zaak staat al wel vast: de film heeft van Gal Gadot een megaster gemaakt.

In Wonder Woman 1984 zal de strijdlustige amazone het moeten opnemen tegen de levensgevaarlijke Cheetah, gespeeld door Kristen Wiig.  Voor haar rol als de bekendste superheldin ter wereld mocht ze al opdraven in films als Fast & Furious en Knight and Day.

De lieftallige Joodse juffrouw uit Israël werd geboren op 30 april 1985 en ze kreeg haar naam niet zomaar. Want ‘Gal’ betekent ‘golf’ in het Hebreeuws en ‘Gadot’ staat voor ‘rivieroever’. Maar wat je wellicht niet weet, is dat miss Rivieroever in 2004 het kroontje won van Miss Israël. Ze had in de eerste plaats gewoon meegedaan puur voor de fun, maar tot haar grote verbazing ging ze met de titel lopen.

Je zal het onze Miss België winnaressen nog niet vlug zien doen, maar vlak na haar overwinning deed Gadot haar verplichte legerdienst. Voor Gal was het de normaalste zaak ter wereld. “Al mijn vrienden hebben in het leger gezeten. Net als mijn ouders en grootouders.” Daarnaast heeft ze ook ervaring in kungfu, capoeira, kickboksen en jiu-jitsu. Geen katje om zonder handschoenen aan te pakken dus.

Onderstaande beelden dateren van vijftien jaar geleden, toen ze uitgeroepen werd tot mooiste van het land. Je zou als man voor minder tegen de Klaagmuur gaan staan om te kalmeren.

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."