Enfin, volgens McLaren dan toch. Wij betwijfelen of dit haalbaar is in een slordige dertig jaar.

Bij McLaren vroegen ze zich af hoe Formule 1 er tegen 2050 uit zou zien. Ze spraken met verschillende mensen binnen de sport, en kwamen vervolgens tot deze conclusies.

Uiteraard zullen de bolides tegen dan niet meer op benzine rijden, maar op elektriciteit. Ze zouden draadloos én supersnel opladen. In de pitstop zullen er geen banden meer gewisseld worden, want die zullen gemaakt zijn van een rubbersoort die zichzelf weer herstelt. Nog over die banden: die zullen bestand moeten zijn tegen een topsnelheid van 500 km/u. Ongevallen zullen er niet meer voorvallen, want de auto’s zullen allerlei electronica aan boord hebben om dit te vermijden.

Ook de circuits zullen niet meer zijn zoals we die nu kennen. Die zullen overdekt zijn met een glazen dak, zodat van bovenaf meekijken mogelijk wordt. Rijden op een nat wegdek hoort er dus ook niet meer bij.

De racers zullen ook speciale racepakken dragen: anders zou hun lichaam die extreme snelheden – en de G-krachten die daar bij horen – niet aankunnen.

Als ze gelijk krijgen, dan moet er in dertig jaar tijd nog heel wat veranderen natuurlijk.

1

Image 1 of 7

Gepubliceerd door Stefan Lambrechts

Optimist en liefhebber van mooie natuur, door wiens aderen ook een beetje benzine stroomt.