Avengers Endgame is nog steeds bezig het ene record na het andere te verpulveren aan de box-office.

En terecht, want het is pure popcorn-fun van kosmisch niveau. Zij die de film reeds gezien hebben, herinneren zich wellicht dat ene girl power-moment waar de superheldinnen Scarlet Witch, Valkyrie, Okoye, Mantis, Shuri, Hope van Dyne, Gamora, Nebula en zelfs Pepper Potts een gezamenlijk front vormen tegen Thanos.

Voor sommige fans een geforceerde uiting van feminisme, voor anderen dan weer een teken dat in de wereld van superhelden ook de meiden hun eigen ‘mannetje’ kunnen staan.  Tegenwoordig zijn deze dames een groot voorbeeld voor kleine meisjes die graag iets willen bereiken in het leven.

Dat was in de jaren 90 ook zo, maar dat kwam niet meestal even goed tot uiting. Want toen werd er vooral de focus gelegd op de vrouwelijke superheld als sekssymbool. Zo had Marvel een eigen  Swimsuit Special. Het was een vierdelige reeks waarin de Black Panther en zijn toekomstige een verlovingsfeest hielden en alle superhelden uitnodigden. Het verhaal had – letterlijk en figuurlijk – weinig om het lijf en was gewoon een excuus om hun populaire superhelden van toen te tonen in bikini’s.

Had Thanos dit maar eerder gezien, dan had hij nog even gewacht om met zijn vingers te knippen.

1

Image 1 of 6

Gepubliceerd door Gert Bleus

"Some men see things as they are, and ask why. I dream of things that never were, and ask why not."